Introductie

Het komt steeds vaker voor dat de hulp wordt ingeroepen van digitaal forensisch onderzoekers. Onderzoek van pc's, netwerken, mobiele telefoons en aanverwante media vragen diepgaande kennis. Naast deze kennis zijn de tools voor het achterhalen van bepaalde gegevens en de interpretatie van gegevens zeer belangrijk. Deze blog zal proberen oplossingen aan te dragen voor hulp bij digitaal onderzoek. Verschillende tools passeren de revue, interessante artikelen worden verder uitgediept, links naar andere forensische sites en handleidingen ter ondersteuning komen aan bod.
ip information

woensdag 7 maart 2007

Forensic Discovery e-Book Free!


Je kan het boek natuurlijk kopen, maar Addison-Wesley heeft in dit geval toestemming gegeven het boek ook digitaal aan te bieden, gratis! Het boek is geschreven door Wietse Venema en Dan Farmer, de makers van de The Coroner’s Toolkit (TCT) . Het boek Forensic Discovery laat zien dat je uit elke hoek van de pc informatie kan halen.

Het boek is opgedeeld in drie delen. In deel 1 wordt ingegaan op de basisprincipes en technieken van forensisch onderzoek. In deel 2 wordt het bestandssysteem, processen en het OS verder bekeken. De nadruk in dit deel ligt in het inzichtelijk maken van gevonden gegevens en het toetsen van deze gegevens op betrouwbaarheid.
Deel 3 gaat in op de blijvende aanwezigheid van weggegooide bestanden. Veel "verdwenen" informatie blijkt nog gewoon aanwezig te zijn. Informatie de encrypt is, maar in niet encrypte vorm rondzwerft in het geheugen.

Geen opmerkingen:

Real Time Visitors !