Introductie

Het komt steeds vaker voor dat de hulp wordt ingeroepen van digitaal forensisch onderzoekers. Onderzoek van pc's, netwerken, mobiele telefoons en aanverwante media vragen diepgaande kennis. Naast deze kennis zijn de tools voor het achterhalen van bepaalde gegevens en de interpretatie van gegevens zeer belangrijk. Deze blog zal proberen oplossingen aan te dragen voor hulp bij digitaal onderzoek. Verschillende tools passeren de revue, interessante artikelen worden verder uitgediept, links naar andere forensische sites en handleidingen ter ondersteuning komen aan bod.
ip information

woensdag 7 maart 2007

Fasten your seatbells (netwerktoegang versnellen)

Windows XP heeft de gewoonte om bij andere netwekcomputers telkens op zoek te gaan naar het onderdeel Geplande Taken. Door dit zoeken duurt het aanzienlijk langer voordat de inhoud van een netwerkcomputer tevoorschijn komt. Je kunt dit onnodige zoekwerk uitschakelen.
Druk op start --> uitvoeren en type regedit.exe. Ga nu naar de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINES\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace\{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}. Selecteer deze sleutel en kies vervolgens verwijderen. Sluit het register en herstart je pc. Als je nu met de verkenner een netwerk pc bezoekt zul je merken dat de gegevens een stuk sneller verschijnen.

Geen opmerkingen:

Real Time Visitors !