Introductie

Het komt steeds vaker voor dat de hulp wordt ingeroepen van digitaal forensisch onderzoekers. Onderzoek van pc's, netwerken, mobiele telefoons en aanverwante media vragen diepgaande kennis. Naast deze kennis zijn de tools voor het achterhalen van bepaalde gegevens en de interpretatie van gegevens zeer belangrijk. Deze blog zal proberen oplossingen aan te dragen voor hulp bij digitaal onderzoek. Verschillende tools passeren de revue, interessante artikelen worden verder uitgediept, links naar andere forensische sites en handleidingen ter ondersteuning komen aan bod.
ip information

woensdag 7 maart 2007

Automatic TIF cleaning (Temporary Internet Files)

Elk bezoek aan internet laat zijn sporen achter. De map Temporary Internet Files bevat een aantal subdirectories met hierin gegevens van bezochte pagina's. Het voordeel hiervan is dat bij een volgend bezoek aan dezelfde pagina gegevens uit deze "cache" geladen kunnen worden. Een forensisch onderzoeker kan echter met behulp van deze gegevens het volledige internetgedrag reconstrueren.
Een registerinstelling kan ervoor zorgen dat de TIF map voortaan wordt geleegd bij het afsluiten van de Internet Explorer. Klik op Start --> uitvoeren en type Regedit.exe. Zoek de registersleutel HKEY_CURRENT_USERS\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache. Dubbelklik op de DWORD-waarde Persistent en type in het vak Waardegegevens een 0. Sluit nu het register. Herstart de pc. De TIF map wordt vanaf nu geleegd bij het afsluiten van IE.

Geen opmerkingen:

Real Time Visitors !