Introductie

Het komt steeds vaker voor dat de hulp wordt ingeroepen van digitaal forensisch onderzoekers. Onderzoek van pc's, netwerken, mobiele telefoons en aanverwante media vragen diepgaande kennis. Naast deze kennis zijn de tools voor het achterhalen van bepaalde gegevens en de interpretatie van gegevens zeer belangrijk. Deze blog zal proberen oplossingen aan te dragen voor hulp bij digitaal onderzoek. Verschillende tools passeren de revue, interessante artikelen worden verder uitgediept, links naar andere forensische sites en handleidingen ter ondersteuning komen aan bod.
ip information

zaterdag 5 april 2008

Wardriving

Afgelopen week heeft het consumentenprogramma "Kassa" maar weer eens gewaarschuwd om uw draadloze netwerk goed te beveiligen. In deze aflevering van 29 maart wordt getoond hoe gemakkelijk het is om draadloze netwerken te vinden die helemaal niet beveiligd zijn, of nog gebruik maken van de niet zo veilige WEP encryptie. Deze is, zoals te zien is, binnen enkele minuten te kraken.

In de studio gaat een juriste vervolgens in op de wet die sinds 2006 in Nederland geldt voor het misbruik van uw verbinding. Is het nu eigenlijk verboden om gebruik te maken van het onbeveiligde netwerk van de buren of niet?

Geen opmerkingen:

Real Time Visitors !